Miért hízunk meg? Hogyan lehet fogyni? Problémák és megoldások

A testünkben jelen lévő zsír néhány nagyon fontos funkciót lát el: energiatartalék, hőszigetelés, a belső szervek és általában a test védelme, hormonális szabályozás és a sejtanyagcsere szabályozása. A két nemre jellemző fizikai formák alakításával a zsírnak esztétikai funkciója is van

A legfrissebb kutatások szerint testünk zsírokat halmoz fel, hogy megvédje magát az inzulinrezisztencia, a cukorbetegség, valamint az ételben, a levegőben és a drogokban található mérgező anyagok negatív hatásaitól is. A fogyás akadályozásához úgy gondoljuk, hogy a túlsúly és a mozgásszegény életmód által elősegített egyes szexuális hormonok csökkenése is.

Kétféle zsír

Az emberi testben jelen lévő zsír főleg két körzetre oszlik: a szubkután és a zsigeri körzetre. A hímivarú zsigerbél a legveszélyesebb az egészségre, de ez az első, amely reagál a fogyásra. Tehát akinek nagyon magas zsírtartalmú béltartalma van, annak időre van szüksége, hogy ártalmatlanítsa és megkönnyítse a szubkután csökkentését.

Zsír és a túlélés mechanizmusa

Ha alaposan megvizsgáljuk a szövetzsír funkcióit, rájövünk, hogy a zsír nem valami fölösleges dolog , hanem az élethez nélkülözhetetlen szövet. Tehát különösen a primitív populációkban a lerakódás zsírja olyan tényezőt jelentett, amely döntő fontosságú az emberi faj éhezési időszakokban való túlélése szempontjából.

Fogyás és fogyás

Annak ellenére, hogy sokan nem vették figyelembe a fogyást és a fogyást, nem feltétlenül álltak kapcsolatban. Fontos megérteni, hogy a fogyás olyan folyamat, amely a testsúly csökkenéséhez vezet, és nem fordítva. Az alacsony kalóriatartalmú étrend eredményeként például több kg-ot fogyhat az első időszakban, de ez a súly legtöbbször a hidratáló test és az izomtömeg csökkenéséből adódik, nem pedig a zsírfelesleg csökkenéséből. Hogyan lehet fogyni? Egyszerűen kiküszöböli az anyagcsere problémáit, akik a zsír felhalmozódásának kezdete óta vannak.

Probléma: felesleges kalória, hogyan lehet megoldani?

Azt fogja mondani, egyszerű … kevesebbet eszik; rossz, nem az az, hogy kevesebbet eszel, hanem EGYENE JOBBAN! Láttál már valaha kétféle étel összehasonlítását bizonyos újságokban? Lehetetlennek tűnik, de igazuk van! Példa: egy font szalámi körülbelül 400 g halkardnak felel meg a rácsnak, plusz két uncia zöldség a grillnek + 10 g olívaolaj …

Probléma: a kalóriák túlzott csökkentése, hogyan lehet megoldani?

Elhízott napi 700 Kcal-val? Lehetetlen, de igaz … A probléma valójában összetettebb; naponta csak 700 kcal-t vegyen be, vagy azonban a szükségesnél lényegesen alacsonyabb energiamennyiség az első időszakban diszkrét eredményeket adhat, amelyek aztán néhány hét leforgása alatt elfogynak; tudod miért ?

B ecause előfordul csökkentését metabolikus alapvonal: a szervezet megszokja, hogy túlélje a kevesebb kalóriát, csökkentve saját funkciókat. Ez a jelenség az alábbiakhoz vezet: a napi üzleti tevékenységre fordított energia csökkenése, krónikus fáradtság, csökken a szex iránti vágy és az izomtömeg.

De az ilyen étrendi megközelítés negatív hatásainak még nincs vége. A test védekezésének mechanizmusaként hajlamos optimalizálni az étrend által bevitt kalóriamennyiséget, ami azt jelenti, hogy az első sgarro étel, amelyet a tested nagyszerű lesz, hogy átalakítsa a felesleges zsírtartalmú kalóriákat tartalékként.

Ennek oka:  A találkorlát megközelítés, amely túlkorlátozó, társadalomhoz kapcsolódik (10 naponta akár egy is elegendő), nem működhet. Ha követ egy hasonló program diétás rivoluzionatelo, és elkezdett enni a legtöbb, és különösen jobb.

Probléma: a túl következetes és ritka étkezések hogyan oldhatók meg?

Törekedjen arra, hogy a napi étkezések számát legalább 4-re növelje, és ne becsülje alá a kiadós reggeli fontosságát.

Probléma: ülő életmód és a fizikai aktivitás hiánya

Törekedjen arra, hogy legalább heti három napon edzzen, még akkor is, ha az ideális az lenne, ha heti 4-5 alkalommal edzene. Ha sok kg hulladékod van (10 vagy annál több), akkor az edzés kezdetén rövid izomerősítő áramkört hajtott végre az aerob testmozgás követésével, folyamatosan minden intenzitáson mindig 40 perc időtartamú, de nem túl sok (lásd: Metabolizmus energia a munkaizomban). Ha ehelyett csak egy kis „kövér makacsot szeretne eltávolítani, kérdezze meg edzőjét, hogy kell-e programot állítania fel az áramköri edzés alapján.

Probléma: méreganyagok felhalmozódása: hogyan oldható meg?

A módszer meglehetősen egyszerű: csökkentse az élelmiszerek bevezetését, hogy nagyobb mennyiségű energiát hagyjon a test a méregtelenítésre fordítva. Ebből a célból (egy napról a hétre) hasznos lehet a bevitt kalória csökkentése és az antioxidánsokban gazdag ételek, például a gyümölcsök előnyben részesítése.

Fontos, hogy minimálisra csökkentsük a méreganyagok bevitelét az étrendbe (peszticidek, műanyagszármazékok, alkoholfelesleg) a hét többi napján is.

Megjegyzendő, hogy a paradoxon: a karcsúsítás kedvez a lipidkészletek oxidációjának, amelyek viszont növelik a körben lévő toxinok mennyiségét, ez a folyamat arra ösztönzi a testet, hogy a lehető legtöbb zsírt ismét tárolja, hogy megvédje magát a maradék mérgező anyagok feleslegétől. Mit tehetünk ebben a tekintetben?

Igyál! Próbáljon meginni legalább két liter vizet naponta, még ennél is többet és a kedvenc nátriumszegény vizet. Ne felejtsd el ezt, különösen, ha keveset szokott inni, azonnal látni fogja a különbséget (lásd Hidratálás és sport)

Probléma: inzulinrezisztencia, hogyan oldható meg?

Azáltal, hogy előnyben részesíti a rostban gazdag ételeket (zöldségek, gyümölcsök, teljes kiőrlésű gabonafélék) és csökkenti az egyszerű cukrok (édességek, banán, szőlő, lisztek és finomított gabonafélék) fogyasztását, elkerüli mindazokat a szükségtelen vércukor-változásokat, amelyek hosszú távon hajlamosítják a cukorbetegségben. II.

Probléma: magas fehérjetartalmú étrend.

A funkció proteineintrodotte az étrend, hogy a beavatkozó a forgalom fehérje, vagy a szubsztitúciós a fehérjék testi sérült vagy leromlott. A test a fehérjéket is felhasználhatja az energia érdekében, de ez a művelet szükségtelen túlterheléshez vezet a májban és a vesében.

Ha a szénhidrátok és az étrendbe bevitt zsírok elegendőek a fehérje szükséges energiájának fedezéséhez, a felesleges fehérje zsírokká alakul. A fogyás megkönnyítése érdekében kissé megnőtt a fehérje bevitele az étrendbe, de kerülje az 1,5-2 g fehérje / testtömeg-kilogrammonkénti mennyiségének meghaladását az aktivitási fizika szintjéhez viszonyítva.

Probléma: információhiány.

Ha nem ismeri a hatalom tényét, olvassa el a következő cikket: „Tanácsok étele”. Mindenesetre ne felejtse el orvoshoz fordulni, mielőtt új étrendbe kezdene.