Mennyit kell járni minden nap, hogy lefogy?

Minden nap a fogyás céljával járni rendben van, de a megfelelő módon kell megtenni. Meg kell próbálnunk elérni a maximális teljesítményt anélkül, hogy veszélyeztetnénk az egészségünket.

Fogyni anélkül, hogy éhes lenne

Fogyni anélkül, hogy éhes lenneA parkok és utak tájképe az elmúlt években megváltozott. Ha korábban uralták a párokat a padokon, most a főszereplők a futók. Ez azért van, mert ma jobban tisztában vagyunk a fizikai aktivitás fontosságával. De mennyit kell járnod minden nap, hogy jól legyél?

Mint mondtuk, egyre inkább tudatában vagyunk annak, hogy az ülő élet mennyire összeegyeztethetetlen a jó egészséggel és az optimális fizikai alkalmassággal. Sokan vannak azonban azok, akik a fogyás érdekében inkább minden nap járnak, talán azért, mert aggódnak a futás hatása az izmokra és az ízületekre.

De mennyit kell járni, hogy lefogy? Mivel könnyebb tevékenység, mint a futás, az alkalmazott erőfeszítés kevesebb, de a fő előnyök megmaradnak. Először is, a gyaloglás aktiválja a keringést, és megakadályozza a víz visszatartását, valamint a lábak és a boka duzzadását. Ha a helyes módon történik, valójában érvényes módja a fogyásnak.

A kérdés tehát az, hogy megértsük, mit jelent a „helyes út”. Számos kétség merül fel, hogy pestis azok, akik úgy döntenek, hogy vállalják ezt a tevékenységet: milyen sebességgel kell mennem? Mennyi távolságot kell utaznom? Milyen felületen jobb járni? Ha ezek a kérdések a fejedben is zümmögnek, olvassa tovább, mert mindent elmagyarázunk. Meddig kell gyalogolnod? Milyen intenzitással?

Nő aggódik a saját súlya miatt

Nő aggódik a saját súlya miattÁltalában ajánlott napi 45 percet járni. Mindazonáltal a zsírégetés kulcsa nem annyira az idő, mint a gyaloglás intenzitása. Képzelje el, hogy sürgősen el kell hagynia a házat egy bizonyos helyre. Ön hajlamos lesz gyorsabban járni.

Ideális lenne 4, 8-6, 4 km/h közötti séta. szerencsére manapság könnyebb ellenőrizni a járást. A kifejezetten erre a célra létrehozott eszközök mellett vannak olyan kilométer-számláló alkalmazások is, amelyek letölthetők a mobiltelefonjára, amelyek rendkívül precízen működnek. Ily módon elérheti az ajánlott tízezer lépést.

Ha követi ezt a járást, akkor nők esetén 74-88 kalóriát veszíthet, férfiak esetén pedig 88-124 kalóriát. Ezek a számok célja, hogy megszabaduljon a zsírtól anélkül, hogy csökkentené az izomtömeget. A vékonyság nem feltétlenül jelenti azt, hogy egészséges, a testsúlycsökkenésnek pedig a helyes irányba kell haladnia.

Emiatt a titok abban rejlik, hogy a gyors gyaloglást (más néven teljesítmény sétát) a kontrollált erőgyakorlatokhoz kísérik, legalább hetente kétszer. Ezzel a képzési terv, valamint a kiegyensúlyozott étrend, akkor biztos, hogy a cél elérése érdekében.

A gyaloglás ritmusa

A gyaloglás ritmusaValószínűleg eléri a stagnálás pontját, amikor a teste hozzászokik a gyors gyalogláshoz. Annak megakadályozása érdekében módosítsa a rutinját. Alternatív, ezért a gyorsabb gyaloglás pillanatai egy nyugodtabb járáshoz.

A nyugalmi állapotról a magasabb pulzusszámra való váltás újra aktiválja a keringést. Az eredmény az, hogy nagyobb mennyiségű zsírt égetünk nagy intenzitású szakaszok során. A szív megszokja az állandó járást, ha a cél az, hogy lefogy, mindig ugyanabban a tempóban járva elveszíti hatékonyságát. Bizonyára már észrevetted, hogy a homokon járás fárasztóbb, mint az aszfalton járás.

Az ok egyszerű: mivel ez egy megereszkedett felület, a test hajlamos süllyedni, így minden lépés több erőt igényel. Ebben az összefüggésben az alkalmazott izomcsoport szélesebb. Valójában sokan inkább az ilyen típusú terepet részesítik előnyben a fizikai aktivitás elvégzéséhez.

Ez minden bizonnyal jó lehetőség, különösen azért, mert lehetővé teszi a lábak talpának működését, amelyet gyakran elhanyagolnak más sportágakban. Azonban némi figyelmet kell fordítani, mivel ez egy nagy hatású tevékenység.

De mennyi ideig kell járnod, hogy jól legyél? Az ideális az lenne, hogy ne haladja meg a tíz perc séta, majd folytassa fokozatosan. Ellenkező esetben súlyos sérülések veszélye áll fenn.

A következő ezeket a tippeket, akkor kap maximális eredményt a hatalom séta. Ne feledje: ha helytelenül hajtják végre, ez nem csak nem segít a fogyásban, hanem károsítja a szervezetet.