A 7 lépés, ami elengedhetetlen a fogyáshoz

Megpróbálta kedvencének felvenni a farmert, és kissé feszesnek érezte a derekát és a combját. Tehát igen, úgy döntött, hogy megvan az ideje, hogy lefogyjon néhány kilót. A karantén alatt nehéz volt edzeni, és valószínűleg sokan híztak. De ne essen pánikba, mert képes lefogyni. Az Oxfordi Egyetem kutatói kidolgoztak egy tervet, amely bolondbiztos a fogyáshoz.

Először Susan Jebb professzor és Dr. Kerstin Frie megpróbálta kitalálni, mit kell tennie annak érdekében, hogy elveszítse a diétát folytató emberek motivációját, ami arra készteti őket, hogy visszatérjenek az édességek és a kalóriatartalmú ételek fogyasztására.

Az eredmények alapján a kutatók felfedezték, hogy azok az emberek, akiket naponta mérlegel, nagyobb valószínűséggel ragaszkodnak az étrendhez, és ezáltal nagyobb valószínűséggel érik el saját céljaikat és fogynak. Most a tanulmány egy új „Prevail” program eredményeit elemzi, amely megjelent a British Journal of Health Psychology folyóiratban.

A kutatók 100 résztvevő adatait gyűjtötték össze, és felfedezték, hogy a fogyás kulcsa „az ellenőrzés fenntartása”. Ezután a tanulmány kiemelte hét alapvető lépést az utazás megkezdéséhez a fogyásban, valamint azokat a helyzeteket és ételeket, amelyeket kerülnie kell.

A diétát a szupermarketben végzik

A címkék, valamint az összetevők és a tápértékek listájának alapos tanulmányozása az első lépés a fogyáshoz. Sok ételnél fel van tüntetve a jelzőlámpa színe. A kutatók szerint a zöld színű címkék a legjobbak a fogyásban.

Azok az ételek, amelyek zöld színnel jelzik a jelzőlámpát, valójában kevesebb, mint 3 gramm zsírt tartalmaznak 100 grammonként. Még akkor is, ha van jelzőlámpa, ez nagyjából annyi zsírmennyiség, amihez élelemnek kell lennie. A címkék azonban útmutatást nyújtanak a zsír, kalória, cukor, só és még sok más tartalmához.

Napi öt étkezés a fogyáshoz

A sorok a nemzeti ajánlott napi öt adag gyümölcs és zöldség elfogyasztására szolgálnak. Ha elosztja a gyümölcs és a zöldség adagját mind az 5 étkezés során, akkor jól érezheti magát és fogyhat.

Dobja el az ételek zsírját

Az oxfordi szakemberek szerint a fogyó hús fizikailag történő eltávolítása elősegíti a fogyást. Távolítsa el a zsírt jó módszer a zsír csökkentésére nem szükséges a diéta. A zsír csökkentésének egyik másik módja az, hogy elkerüljük a feldolgozott húst és a túl kövéreket, például szalonnát, kolbászt, pácolt húst, például mortadellát. Figyeljen a konzervált vagy feldolgozott húsra is, amely gyakran gazdag sóban és tartósítószerekben.

A fogyáshoz vágja le a szénhidrátot

Még akkor is, ha soha nem kellene kizárnia az étrendből teljesen az élelmiszerek egy csoportját, a szakértők szerint a szénhidrátok mennyiségének csökkentése elősegíti a fogyást. Az oxfordi szakemberek azt ajánlották, hogy a tésztát vagy a burgonyát zöldségekkel helyettesítsék. Az étrendnek legfeljebb egyharmadát kell tartalmaznia keményítőben gazdag ételekből, például burgonya, kenyér, rizs és tészta, de a legelőnyösebb egészben.

Feleezze fel az adagokat

A tanulmány szerint ez jó módszer a fogyáshoz. Nem csak nagyszerű módja annak, hogy korlátozza a bevitt kalóriák mennyiségét, hanem segít elérni a napi öt étkezés célját is. Condisci mindig extra szűz olívaolajjal és egészséges ételízesítőkkel, hogy több ízt adjon ételeinek.

Válasszon alacsony cukortartalmú ételeket

Mostanra fel kell használni az élelmiszerek címkéinek ellenőrzésére, és a szakértők elmagyarázzák, hogy ha fogyni szeretne, akkor alacsony cukortartalmú ételeket válasszon. A tanulmány szerint olyan ételeket kell választania, amelyek 100 grammban legfeljebb 5 gramm cukrot tartalmaznak.

Vigyázzon a harapnivalókkal, hogy fogyni tudjon

Akinek még soha nem volt éhsége reggel közepén vagy délután, és ragaszkodott a sütik vagy chips dobozához. A szakértők szerint a harapnivalók fontosak, de figyelni kell a minőségre. Ajánlja a nyers zöldségek, például édeskömény vagy sárgarépa választását. Ha valóban éhezik, választhat egy pár crostini-t, amely két szelet szárított marhahúst vagy pulykacombot tartalmaz.

Hogyan kezdjünk el fogyni

Hogyan kezdjünk el fogyni: minden tanács és tipp, hogy elkezdjük fogyni a bosszantó kilók feleslegét, és lássuk az első eredményeket. Van néhány kiló felesleged, nem szeretsz, szeretnél jobban csillagozni veled, és megkérdezed: hogyan kezdj el fogyni? Ez a kérdés talán triviálisnak tűnik, de valójában nem mindig az. A fogyás időt, türelmet és sok akaraterőt vehet igénybe, mert a fontok halmozása általában elég egyszerű, míg a fogyás elég fárasztó.

Hogyan kezdjünk fogyni: kezdeni

A fogyás megkezdéséhez különösen sok motivációval kell rendelkeznie. Ez utóbbi elengedhetetlen a diéta jó sikeréhez. Az lesz a fő, hogy következetesvé tegye a fizika tevékenységeinek végrehajtását, ami segít a sietség során jobban karcsúsodni; 

Mindig arra törekszik, hogy megakadályozza a kulináris kísértések esését, és továbbra is azt mondja, hogy az egészséges és rendszeres étrend kiválasztása a jobb módja. Ha meg vagy győződve arról, hogy mit csinálsz, ha a fej nem segít, akkor minden nehezebbé és kimerítőbbé válik . Kerülje azonban a szorongást: nyugalommal az eredmények türelme és állandósága idővel megnő.